CryoTech tysta, pålitliga och miljövänliga kylaggregat.

Thermo King's patenterade teknologi med flytande koldioxid (CO2/Lic) som återvunnits från industrin, ger ett tillförlitlig, kraftfull och exceptionellt tyst kylaggregat, med minimal miljöpåverkan. Bränslet återvinns bl.a. från  biprodukter i processer med tex gödningsmedel och vid ammoniakproduktion. 

Bränslet lagras i specialbyggda tankstationer/tankar. Kylfordonet tankas från stationen, i en speciellt utformad behållare/tank, för att ge maximal drifttid.

 

 

ST-CR_300_EDITED_jpg
  • Marknadens mest miljöanpassade alternativ
  • Exakt temperaturkontroll.
  • Extremt låg ljudnivå: PIEK certifierad
  • Återhämtar temperatur snabbt, tex efter dörröppning
  • Enkelt att använda
  • Utmärkt för distribution
  • Låg underhållskostnad

 

pdf Klicka här för att hänta produktinformation som PDF

  

CryoTech koldioxid kylaggregat

Bidrar koldioxiden till den globala uppvärmningen?
Nej! Eftersom flytande koldioxid (CO2) är återvunnen, före ev utsläpp i atmosfären, påverkar den inte den globala uppvärmningen. CryoTech gör det möjligt att återanvända CO2, så att inga ytterligare växthusgaser bildas, som tex vid driften av en dieseldriven enhet.

Den totala C02 utsläppet för användning av ett CryoTech system, är en fjärdedel av ett konventionellt dieselsystem och en tredjedel av kväve-kryogeniska system.

Thermo King's patenterade teknologi med flytande koldioxid (CO2/Lic) som återvunnits från industrin, ger tillförlitlig, kraftfull och exceptionellt tyst kylning, med minimal miljöpåverkan. Bränslet återvinns bl.a. från  biprodukter i processer med tex gödningsmedel och vid ammoniakproduktion. 

Bränslet lagras i specialbyggda tankstationer/tankar. Kylfordonet tankas från stationen, i en speciellt utformad behållare/tank, för att ge maximal drifttid.

Hur CryoTech fungerar?

CryoTech system använder flytande CO2 i fordonets CO2 tank och vätskan förångas genom en förångare/luftkylare inuti lastutrymmet. Vid förångningen är tempen på CO2 ca -60grC, vid atmosfärs-tryck. Varm luft som passerar över förångaren med hjälp av fläktar, blir av med sin oönskade värme, som övergår till gasen i rören, som därmed transporterar bort detta till sitt utlopp i det fria. CO2 finns alltså bara i ett rörsystem som börjar vid tanken och passerar genom förångaren ut i det fri, via ett utloppsrör med ljuddämpare.

På släpvagn genereras värme för avfrostning av förångare och temperaturstyrningen av en dieselvärmare.
På lastbilar används fordonets motorkylvätska för avfrostning av förångaren och temperaturstyrningen.

För nattvärme på lastbilar används elektriska värme-stavar i förångaren.

 

Tyst som en viskning

En av de unika fördelarna med Cryo Tech, är avsaknaden av rörliga delar som dieselmotor och kompressor. Detta medför ett väldigt tyst aggregat. 

När Cryo- Tech aggregatet låter som mest, är det 90% tystare än ett konventionellt diesel-aggregat. 
Det vill säga mycket tystare än i en typisk kontorsmiljö.

Denna exceptionellt låga ljudnivå, säkerställer att både bil och släp med CryoTech system, uppfyller den krävande Piek standarden.

 

Kontakta en säljare för mer information.

Norra Sverige
Västra Sverige
Östra Sverige
Södra Sverige

Stora steg mot mindre utsläpp

Thermo King har sedan länge insett sitt ansvar som branschledande inom transportkyla med att ställa mycket höga miljökrav. Vår ambition berör allt vi gör. Toppmodern CO2-teknik, först på marknaden med låg GWP köldmedia R-452A, extremt låg-ljuds alternativ, exceptionellt låga avgasutsläpp och state-of-the-art tillverkningsanläggningar: bara några av milstolparna. Våra kunder behöver veta att de arbetar med den grönaste utrustning på marknaden och inget kommer stoppa oss att förverkliga detta.

Thermo King har sedan länge insett sitt ansvar som branschledande inom transportkyla med att ställa mycket höga miljökrav... Läs mer...


© Copyright 2020 - Thermo King Sverige AB
Webbsida byggd av Joomlaproffs.se